Opleiding Cannalogie

De vraag naar professioneel advies en begeleiding in het toedienen van cannabis en gerelateerde producten worden steeds groter. Dit komt omdat er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd worden die de werking van diverse cannabinoïden bij diverse ziektebeelden aantonen. CannaBioDay gaat zich verder specialiseren door de opleiding Cannalogie te volgen.

Cannabinoïden worden al duizenden jaren gebruikt in de geneeskunde.

De kennis en leerkunde van de cannabisplant en het endo-cannabinoïdensysteem in het lichaam is een gespecialiseerd vakgebied waar hedendaags steeds meer vraag naar is. Elk mens beschikt vanaf de geboorte over een endo-cannabinoiden systeem. Dit systeem regelt enkele vitale functies in het lichaam zoals het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem. Als het lichaam door een verkeerde stofwisseling of ziekte niet meer in staat is om zelf endocannabinoiden aan te maken kan het helpen om deze via externe supplementaire opties binnen te krijgen. Het toepassen van Cannabis producten kan dan helpen om het endo-cannabinoiden systeem te reguleren zodat het weer naar behoren gaat functioneren.

 

Door het gebrek aan kennis zijn artsen terughoudend in het voorschrijven van Medicinale Cannabis.

Ondanks dat in Nederland de overheid in grote hoeveelheden medicinale cannabis kweekt en geëxporteerd vinden artsen het lastig om medicinale cannabis voor te schrijven. Van vrijwel alle geneesmiddelen die een arts voorschrijft is het duidelijk hoe en waarom het middel moet worden voorgeschreven. Bij het voorschrijven van Medicinale Cannabis weten artsen vaak niet hoe ze dit moeten adviseren waardoor er veel terughoudendheid is. Eigenlijk kunnen we stellen dat het gebrek aan kennis ervoor zorgt dat artsen terughoudend zijn in het voorschrijven van Medicinale Cannabis. En dat terwijl medicinale cannabis op recept verkrijgbaar is bij de apotheek.

Een cannaloog kan het verschil maken.

Na het behalen van de diploma Medicinale Cannabis Specialist (MCS) kunnen artsen en patiënten via een online database een cannaloog raadplegen. Een Medisch Cannabis Specialist, of Cannaloog kunnen artsen en patiënten adviseren over het gebruik en de toepassingsmogelijkheden van fytocannabinoïden. Zodra Cannabioday in bezit is van deze diploma maken wij dit bekend op onze website.

Bron: www.cannalogie.nl