voor 12:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden gratis zending vanaf €75 in NL

WAT IS HENNEP?

Hennep is het snelst groeiende gewas ter wereld. Nadat het is geplant, duurt het 3 á 4 maanden voordat de plant volgroeid is en geoogst kan worden. De plant is in staat om op allerlei verschillende bodems te groeien omdat de wortels erg diep gaan en makkelijk bij water kunnen komen. Deze eigenschappen maken dat hennep erg makkelijk te verbouwen is. Hennepplanten worden o.a. in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland volledig biologisch in de buitenlucht geteeld.

hennep een duurzaam gewas

Hennep is weliswaar een verwante soort, maar mag niet worden verward met de wietplanten. Van nature bevat de hennepplant een hoog percentage CBD ofwel Cannabidiol. En slechts een geringe hoeveelheid (<o.o5) THC ofwel Tetrahydrocannabinol. (THC is het bestanddeel dat verantwoordelijk is voor een high of stoned effect.) De reden dat mensen hennep verbouwen, is dat deze plant vele uitstekende eigenschappen heeft en zowel vanuit voedings- als milieuoogpunt een goede reputatie heeft.

DUURZAAMHEID

We gaan een toekomst tegemoet waarin hennep steeds belangrijker word. Hoe meer gebruik wordt gemaakt van hennep, hoe beter voor het milieu. Naast dat de hennepplant een makkelijk te telen gewas is, heeft deze plant nog meer voordelen met betrekking tot duurzaamheid:

  • Het gewas put de grond lang niet zo erg uit als andere gewassen en heeft dan ook weinig tot geen kunstmest nodig. Minder gebruik van kunstmest is een groot voordeel, het vermindert de vervuiling van de bodem en waterwegen.
    • De plant heeft weinig last van insecten, dus zijn er geen pesticiden nodig. Dit is goed nieuws want pesticiden zijn, wanneer ze te veel gebruikt worden, toch erg schadelijk voor het milieu.
    • De plant voorkomt uit zichzelf de groei van onkruid. Om deze reden hoeven hennepgewassen niet beschermd te worden tegen onkruid, wat een grote hoeveelheid onkruidbestrijders bespaart.
    • Het gewas heeft weinig water nodig om te groeien de wortels van hennep gaan namelijk heel diep. Meestal wordt er om planten water te geven een irrigatiesysteem aangelegd, wat intensief werk is. Dit is niet nodig voor het telen van hennep.
    • De plant kan gebruikt worden als een ‘schoonmaak gewas’ om afvalwater te zuiveren. Het brengt vitale voedingsstoffen in de aarde terug en verwijdert chemicaliën. Op deze manier word de aarde op een natuurlijke wijze herstelt.

TOEPASSINGEN VAN HENNEP:

Zonder dat we ons er misschien bewust van zijn wordt hennep in veel verschillende producten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan papier, kleding, vuurwerk, touw, in de bouw als isolatiemateriaal, stro voor knaagdieren of paarden en autocarrosserieën Hennepzaadolie wordt gebruikt in de keuken bij koude gerechten en wordt beschouwd als superfood. De laatste 10 jaar is hennep ook geliefd als voedingssupplement voor mens en dier dankzij de werkzame stof CBD.