voor 12:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden gratis zending vanaf €75 in NL
katten snoepjes met anti-haarbal formule

Veel katten hebben last van haarballen

Katten spenderen hun tijd aan het wassen en tijdens het proces nemen ze veel haren op terwijl ze zichzelf likken. Veel katten hebben last van haarballen. Erg vervelend voor zowel uw kat als voor uzelf. Maar hoe ontstaan deze haarballen, welke problemen kunnen erdoor ontstaan? En wat kunt u zelf doen om deze problemen te voorkomen.

Hoe worden haarballen gevormd?

Zoals de term al doet vermoeden zijn haarballen ophopingen van haar. Deze ophopingen worden gevormd in het maag-darmkanaal van de kat. Katten zijn schone dieren, dus ze willen graag hun vacht verzorgen en kunnen daarom meerdere uren per dag wassen. Het wassen heeft meerdere redenen bijvoorbeeld een isolerend effect. Door elke haar glad te strijken werkt de vacht isolerend, waardoor hitte en kou buiten gehouden kunnen worden. Tijdens het wassen krijgt de vacht ook een soort olie-achtige laag, wat de vacht dan weer tot op zekere hoogte waterdicht maakt. Daarnaast is geur erg belangrijk voor een kat en kan de kat door zich te wassen zowel z’n eigen geur als uw geur opnemen. Door al dat wassen worden er natuurlijk veel haren ingeslikt. Haren kunnen ze niet verteren, waardoor een haarbal ontstaat, welke de kat kwijtraakt door deze uit te braken.

Problemen door haarballen

Sommige katten hebben moeite met het kwijtraken van haarballen. Hierdoor blijven de haarballen achter in het maagdarm-kanaal. Doordat de haarballen vast blijven zitten in het maagdarm-kanaal kunnen deze leiden tot misselijkheid. U kunt het aan meerdere symptomen merken als uw kat hier last van heeft, zoals kuchen en hoesten, gras willen eten, een volle, opgeblazen buik, obstipatie en vooral ‘loos’ braken.

Maatregelen die u als baasjes zelf kunt nemen

Haarballen zijn normaal en horen bij katten. Het wordt pas lastig als uw kat de haarballen niet kan kwijtraken. Gelukkig kunnen wij als baasjes zelf onze kat helpen.
 Borstel u kat regelmatig dit zorgt ervoor dat u veel dode haren verwijdert voordat uw kat ze oplikt.
 Kattengras verbetert de werking van de darmen en zorgt ervoor dat je kat de haarballen makkelijker op kan braken.
 Speciale voeding met extra vezels zodat de darmwerking verbetert.

True Hemp heeft speciale kattensnoepjes ontwikkeld met anti-haarbal formule.

Deze unieke formule bevat hennep voor de gezondheid van uw kat en andere natuurlijke bestanddelen om de afname van haarballen te ondersteunen. Zo bevatten de snoepjes hennepblad en omega 3-vetzuren, Gemalen hennepzaad: een bron van voedingsvezel. Zijn er vijgen en erwtenvezels toegevoegd om een gezonde vertering te behouden en haarballen gemakkelijker te verwijderen. De snoepjes zijn graanvrij en knapperig van buiten en zacht van binnen, om tandsteen te helpen te verwijderen. Bestel de kattensnoepjes [hier]