voor 12:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden gratis zending vanaf €75 in NL
Tips voor huisdiereigenaren in de maand december

Tips voor huisdiereigenaren in de maand december

December voor ons een gezellige feest maand. Maar ook voor uw huisdier? Door alle feestdagen die er aankomen zoals sinterklaas, kerst en oud & nieuw zijn we druk in de weer. Zo wordt er ieder jaar een record aan cadeaus gekocht, mag de kerstversiering thuis uiteraard niet ontbreken. Maar u wilt natuurlijk ook dat uw huisdier veilig de maand doorkomt! Lees onze tips waar u als huisdiereigenaar rekening mee moet houden in de maand december.

CHOCOLADE LETTER IN UW SCHOEN OF KRANSJES IN DE BOOM?

Zodra sinterklaas in het land is mogen alle kinderen hun schoen zetten. De volgende dag worden ze wakker met waarschijnlijk een chocolade letter erin. Helaas gebeurd het ook wel is dat de hond de chocolade letter ook erg lekker vond. Met alle gevolgen van dien. CHOCOLADE IS GIFTIG VOOR HONDEN. In chocolade zitten alkaloïden (theobromide en cafeïne) deze stoffen zijn beide giftig voor honden. Of de hond ziek wordt is afhankelijk van het gewicht en de hoeveelheid chocolade. Bij sommige honden kan een kleine hoeveelheid al vergiftigingssymptomen krijgen. Zoals: onrust, meer drinken, braken, epileptische aanvallen, hartritmestoornissen en zelfs in coma raken of overlijden. Ook de kerstkransjes in de boom zijn in een oogwenk verdwenen. Chocolade is ook giftig voor katten, gelukkig vinden de meeste katten chocolade niet lekker. Heeft uw huisdieren toch chocolade op gegeten overleg dit altijd met de dierenarts.

EEN ECHTE KERSTBOOM OMDAT HET ZO LEKKER RUIKT.

Zodra sinterklaas het land uit is wordt het tijd voor de kerstboom. En niks is natuurlijk mooier dan een echt boom met lampjes en leuke versiering. Helaas verliest de boom ook zn naalden en deze naalden zijn giftig voor honden en katten. Ook het water waar de kerstboom in staat is giftig, dus laat nooit uw huisdier hieruit drinken. Gebeurd dit toch dan kan uw huisdier de volgende symptomen krijgen: ontsteking in de mond, opgezette snoet, loom, braken en diarree. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook mooi nep kerstbomen.

MOOI KERSTSTUK OP TAFEL

Kerststukken, kransen, hulst, kerstster en maretak al deze kerstplanten zijn giftig voor uw huisdieren. Ook lelies zijn levensgevaarlijk voor katten. Bij het oplikken van het stuifmeel kan het onherstelbare nierschade ontstaan. Andere symptomen zijn misselijkheid, slijmvliesontsteking, braken, diarree, stuiptrekkingen, benauwdheid en hartritmestoornissen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook mooie nep kerstplanten te koop.

DE KERSTVERSIERING IN DE BOOM MAG OOK NIET ONTBREKEN.

Helaas kan sommige kerstversiering gevaarlijk zijn voor uw huisdier. Dus vervang de glazen ballen voor dierproef zoals plastic ballen. Ook engelenhaar wat van glas is gemaakt en de zilveren sliertjes kunnen bij opeten een darmverstopping geven.

HET KERSTDINER KLAARMAKEN.

Met kerst willen we allemaal lekker eten. Veel mensen maken tegenwoordig alles zelf klaar. Denk hierbij aan een kalkoen in de oven of een lekkere rollade. Wist u dat botjes en rollade netjes naar vlees ruiken en smaken. Geef geen overgebleven botjes aan de hond en netjes gelijk in de prullenbak in. Hierdoor kan uw huisdier namelijk een verstopping krijgen aan de darmen.

GOURMETTEN GEZELLIG ALLEMAAL JE EIGEN PANNETJE.

Vaak met kerst word het gourmet set weer uit de kast gehaald. Gezellig met alle vrienden of familie lang tafelen. Echter zijn deze gourmetpannetjes levens gevaarlijk voor vogels en kleine huisdieren. Door de warmte komt teflon(anti-aanbak) vrij. Deze stof is schadelijk voor vogels en kan lijden tot longbloedingen. Toch zin om een avondje te gourmetten zorg dan dat uw vogels elders onderdak krijgen en lucht het huis daarna goed!

DE CHAMPAGNE FLES POPPEN!

Om 00.00 uur het nieuwe jaar inluiden met champagne is een traditie. De kruk van de champagne fles lijkt onschuldig om mee te spelen voor uw huisdier. Maar wist u dat bij het inslikken dit kan leiden tot een verstopping en dat dit in sommige gevallen operatief verwijderd moet worden. Laat uw huisdier niet met kruk spelen.

VAN DUIZEND KLAPPER TOT SIERVUURWERK.

Zorg dat uw huisdier binnen is in de periode dat er vuurwerk wordt afgestoken. Laat uw hond nog uit als het rustig is buiten. Vuurwerk is gevaarlijk voor huisdieren. Is uw hond of kat bang voor vuurwerk lees dan [hier] onze tips tegen vuurwerk angst.

WEES EXTRA LIEF VOOR UW HUISDIER IN DE FEESTMAAND.

Vergeet niet dat voor uw huisdier de feestmaand veel stress kan veroorzaken. Buiten het vuurwerk en ineens een kerstboom in de woonkamer en voelen dieren alles goed aan. Zo merken ze de stress van hun baasjes om het kerstdiner. En de gigantische klappers die voor oudejaarsavond al worden afgestoken.

HENNEPOLIE ONDERSTEUNT BIJ STRESSVOLLE SITUATIES.

Niemand is fan om z’n huisdier te verdoven met het gebruik van kalmerende medicatie. Gelukkig ontdekken steeds meer huisdiereigenaren dat er alternatieve oplossingen zijn waar we op tijd mee kunnen beginnen. Zo heeft CannaBioDay speciale hennepolie voor katten & honden ontwikkeld. Hennepolie bevat van nature de niet psycho-actieve stof Cannabidiol ofwel CBD.

Net als wij mensen voelen honden en katten ook vreugde, pijn, angst, stress en liefde maar beschikken ze ook over het endocannabinoidensysteem. De afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar het endocannabinoidensysteem. Het lichaam maakt zelf stoffen aan die erg lijken op cannabinoïden uit hennepplant namelijk endocannabinoïden. De CBD uit de hennep is in staat te binden aan receptoren die deel uitmaken van het lichaamseigen endocannabinoïdensysteem. Deze receptoren fungeren als signaalgevers hierdoor regelen ze alle belangrijke processen in het lichaam. Mede hierdoor is hennepolie breed inzetbaar en geven steeds meer huisdiereigenaren hennepolie aan hun hond of kat voor ongerustheid.

Kalmerende hennep pakketten voor uw huisdier.

Verwen uw huisdier een beetje extra in de december maand. Speciaal om uw huisdier te helpen ontspannen heeft CannaBioDay verschillende kalmerende pakketten voor honden en katten samengesteld. Zet de gezondheid van uw huisdier voorop!