voor 12:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden gratis zending vanaf €50 in NL

Superfoods voor onze honden.

Ja uw leest het goed, hennep voor uw trouwe viervoeter is een krachtig superfood! Steeds meer baasjes geven hennep aan hun honden dit omdat hennep voedzaam voer is. Wees gerust, uw lieve viervoeter wordt niet high of stoned van hennepvoer er zit geen THC in. Wel bevat hennep een bron van essentiële oliën die uw hond niet zelf kan aanmaken.

 

Wat maakt juist hennep zo’n goede voedingsbron voor honden?

• Hennep bevat Omega-6 (linolzuur) en Omega-3 (alfalinoleenzuur). Dit zijn essentiële vetzuren, deze vetzuren dienen door de voeding te worden opgenomen. Ze spelen een belangrijke rol bij het functioneren van het hart en vaatsysteem, de hersenen, de hormoonhuishouding en het afweersysteem.
• Hennep is ook rijk aan een andere vorm van Omega-6, namelijk gamma linolzuur (GLA). Bij een goed dieet kan uw hond zelf deze stof aanmaken, maar bij sommige dieren gebeurt dat helaas niet. Een tekort aan GLA uit zich in een verminderde afweer.
• Hennep rijk aan eiwitten uit plantaardige bron, deze zijn goed verteerbeer. Eiwitten zijn nodig voor de spieropbouw en het uithoudingsvermogen.
• Naast alle gezonde vetzuren bevat hennep ook een hoeveelheid antioxidanten en enzymen waaronder lecithine. Lecithine speelt een rol bij een gezonde leverfunctie

Hennepvoer is graanvrij

Granen waar gluten inzitten komen in voedingsmiddelen voor bij honden. Deze worden toegevoegd voor het binden van de brokken en zorgt voor een relatief ‘goedkope’ vulling. Echter, het dieet van een hond bestaat voornamelijk uit vlees, waardoor het verteren van deze complexe koolhydraat (granen met gluten) een hele opgave is. Veel van deze moeilijk verteerbare koolhydraten blijven daarom onverteerd achter in het lichaam.

Sommige honden kunnen allergisch zijn voor gluten.

Wat er gebeurd bij een hond met een glutenallergie die wel granen binnenkrijgt is dat de dunne darm beschadigt raakt. Hierdoor worden de benodigde voedingsstoffen onvoldoende opgenomen door het lichaam. Op deze manier kan de hond op den duur bepaalde tekorten krijgen en gaat de weerstand naar beneden. Hierdoor wordt de vicieuze cirkel in stand gehouden, totdat deze doorbroken wordt.

Met de producten van True Hemp loopt uw hond geen enkel risico. Alle traktaties zijn 100% natuurlijk, graanvrij en bevatten de krachtige ingrediënten van hennep. Bekijk ze [hier]