HAVERMOUT IN CRÈME HEEFT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN

Soridol CBD crème is zorgvuldig samengesteld.

De eigenschappen van een Soridol CBD crème worden bepaald door de ingrediënten waaruit het is samengesteld. Veel ingewikkelde, maar ook hele ‘alledaagse’ stoffen worden in crème gebruikt, zoals water. De ingrediënten bepalen de gewenste eigenschappen van de crème, zoals geur, kleur, zuurgraad, smeerbaarheid, houdbaarheid én werking.

Bij het bekijken van het etiket wordt al snel duidelijk dat voor het gewenste effect veel verschillende stoffen nodig zijn. Op de verpakking staan tientallen stoffen vermeld, die allen een of meerdere functies vervullen. Actieve ingrediënten zijn stoffen, die verantwoordelijk zijn voor de werking van Soridol CBD crème. De werking van deze actieve ingrediënten wordt ondersteund door de aanwezige hulpstoffen. Hulpstoffen zorgen er ook voor dat een lotion goed smeerbaar is. Daarnaast zijn er nog stoffen die garanderen dat de crème tot de vermelde houdbaarheid goed blijft.

HYDRATEERT EEN DROGE EN JEUKENDE HUID BIJ PSORIASIS

Psoriasis is een auto-immuun ontstekingsziekte die veel verschillende oorzaken kent. Bij de ziekte zorgen ontstekingen voor lichamelijke symptomen die zich uiten in een extreem droge, rode schiffelende en jeukende huid. De crème Soridol bevat liposomen – kleine blaasjes die actieve ingrediënten transporteren langs membranen in het lichaam om de gewenste gebieden te bereiken. Hierdoor wordt de huid van psoriasis patiënten van binnenuit ondersteund dan in het geval van sommige andere huidproducten. Soridol crème van Cibdol ondersteunt de huid met CBD, en draagt bij aan een gezonde celgroei. Het is een klasse 1 goedgekeurd medisch hulpmiddel, speciaal ontworpen ter verlichting van jeuk bij Psoriasis en houd de huid gehydrateerd. Ook beschermt en voedt het de huid met essentiële vitaminen en antioxidanten. Dit verbetert de structurele- en afweersystemen van de huid. Het actieve ingrediënt is colloïdale havermout, dat de huid ondersteunt met een laag van polysachariden.

HOE SORIDOL AAN TE BRENGEN

Breng een kleine, dunne hoeveelheid Soridol crème aan op de schilferige en droge gebieden van de huid. Dit product kunt u 2-3 maal per dag gebruiken. Smeer het niet op een (recent) beschadigde huid. Wacht 1-2 minuten totdat de gele crème in de huid is getrokken. Vermijd contact met de ogen. Ook moet u blootstelling aan zonlicht vermijden tijdens het gebruik van Soridol. Breng het daarnaast NIET aan als u onder UVB- of PUVA-behandeling bent. Voor verdere vragen, raadpleeg uw arts. Bent u allergisch voor een van de ingrediënten in het product (zie de lijst met ingrediënten voor gedetailleerde informatie)

 

Ingrediënten lijst van Soridol CBD crème

Aqua: Water

Colloidal Oatmeal 2%: Colloïdale havermout zijn hele haverkorrels die fijn zijn gemalen en verwerkt om als huidbeschermer te worden gebruikt. Meer info lees [hier] onze blog over havermout.

Cetearyl Alcohol: Cetearyl alcohol is van plantaardige oorsprong. Het is een mengsel van twee soorten alcohol: Cetylalcohol en Stearylalcohol. Deze worden ook als vetalcohol gekenmerkt, omdat ze uit plantaardige vetten resp. oliën (kokos- en palm olie) gewonnen worden. De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde ‘zachte alcohol’ de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel

Glycerin: is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën dat hoofdzakelijk bestaat uit triglyceriden (een combinatie van glycerine en drie vetzuren). Dit vochtinbrengend ingrediënt heeft het vermogen om water aan te trekken en vocht vast te houden. Naast hydratatie heeft het middel een positief effect op de huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière.

Cannabis Sativa Seed Oil: is olie van koudgeperste hennepzaden ofwel hennepzaadolie. Het helpt de huidbarrière te verbeteren, zichtbare roodheid te verminderen en ongemak te verlichten terwijl de huid kalmeert.

Cannabidiol: CBD is een van de vele cannabinoïden (stofjes) die van nature voorkomen in industriële hennep. CBD is een non-psychoactieve cannabinoïde. (Dat wil zeggen dat het stofje geen high of stoned effect heeft) Zo zijn er verschillende producten te koop waar CBD in zit. Het menselijk lichaam bevat net als alle andere zoogdieren een endocannabinoïden-systeem (ECS) “Endo”betekent lichaamseigen. Deze endo-cannabinoïden reageren op miljoenen endocannabinoïden-receptoren door het hele lichaam. Deze receptoren fungeren als signaalgevers hierdoor regelen ze alle belangrijke processen in het lichaam. Cannabinoïden zoals CBD hebben een connectie met endocannabinoïden-receptoren hierdoor heeft CBD een interactie met het ECS. Het ECS functioneert als een regulerend systeem. Het speelt een rol in de belangrijke organen, gebieden van de hersenen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Glyceryl Stearate: is een emulgator die hoofdzakelijk als stabilisator van olie-in-wateremulsies wordt gebruikt. De stof maakt de huid glad, zacht en soepel en wordt gewonnen uit plantaardige oliën.

Helianthus Annuus Seed Oil: zonnebloemolie of zonnebloemextract wordt gewonnen uit de zaden van de zonnebloem. Het is een bron van meervoudige vetzuren, bevat vitamine A, B1, vitamine C en E, proteïnen en verschillende mineralen. Het helpt bij een droge, vale of beschadigde huid, vermindert schilfers, herstelt de soepelheid van de huid,

Simmondsia Chinensis Seed Oil: Jojoba olie is een oude olie die oorspronkelijk afkomstig is uit delen van Zuid-Amerika. Nu worden de Jojoba struiken daar nog steeds geoogst. Jojoba olie bevat veel vetzuren en triglyceriden die vocht inbrengen in de huid. Het resultaat hiervan is dat het een zachte huid oplevert. Jojoba olie in combinatie met glycerine houdt je huid tot wel 24 uur vochtig! Deze vetzuren gaan ook oxidatie van de huid tegen, waardoor je dus minder rimpels zult krijgen.

Cetyl Palmitate: is een vetzuurester die van plantaardige grondstoffen wordt gemaakt. Deze stof wordt gebruikt om producten meer consistentie te verlenen en heeft een waterafstotende eigenschap.

Macadamia Integrifolia Seed Oil: Macadamia olie is een bijzonder rijke olie, die geperst wordt uit de Macadamia noten en is dus van natuurlijke oorsprong. Het is rijk aan palmitoleïnzuur, vitamine A, B, E en mineralen. Het lijkt daarmee op het menselijke huidvet en wordt daardoor goed verdragen. Macadamia olie trekt snel in de huid in en laat in tegenstelling tot veel andere oliën geen storende vetfilm achter. Vooral droge, schilferige en gevoelige huid profiteren van de verzorging met macadamia olie.

Butyrospermum Parkii Butter: Sheabutter ook karitéboter genoemd is een halfvast, boterachtig plantaardig vet met zachte consistentie. De boter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en is zeer geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. In Afrika wordt Shea Butter al eeuwenlang gebruikt voor de dagelijkse verzorging van huid en haar.

Berberin: oftewel de zuurbes. De bessen van deze plant bevatten een bijzonder krachtige plantaardige alkaloïde. Deze plantaardige stof wordt gebruikt vanwege de stimulerende invloed op het immuunsysteem, de schimmel- en infectie bestrijdende werking.

Inositol: ook wel vitamine B8 genoemd, helpt de huid vocht vast te houden en is nodig voor de celmembranen.

Cod liver oil: Levertraan is een lichtgele olieachtige vloeistof. Levertraan vertraagt het verlies van water uit de huid door een barrière op het huidoppervlak te vormen. Het beschermt ook tijdelijk de gewonde of blootgestelde huid tegen schadelijke of irritante prikkels en kan verlichting van de huid bieden.

Stearic Acid: Stearinezuur, ook bekend als octadecaanzuur, wordt verkregen uit dierlijke en plantaardige vetten en oliën. Mensen hebben het vermogen om stearinezuur te synthetiseren. Over het algemeen worden vetzuren gebruikt bij de productie van hormonen die een verscheidenheid aan functies reguleren, waaronder bloeddruk, bloedstolling en immuunrespons.

Cetyl Alcohol: Cetylalcohol is een emulgator en stabilisator voor crèmes. Als stabilisator maakt het crèmes minder gevoelig voor ontmenging. Een crème wil altijd weer schiften in een waterlaag en een olielaag, een beetje cetylalcohol maakt dit risico kleiner. Daarnaast zorgt cetylalcohol ook voor iets dikkere crèmes. Is de crème wat dunner uitgevallen dan bedoeld dan kan het recept vaak worden verbeterd door toevoeging van 1-2% cetylalcohol. Tenslotte kan cetylalcohol zalven en andere watervrije mengsels wat hydrofieler maken. Hydrofiele crèmes voelen vaak prettiger aan op de huid.

Stearyl Alcohol: Stearyl alcohol als verdikkingsmiddel en geeft de huid een beschermend laagje.

Sodium Cetearyl Sulfate: dit is een mix van Cetyl en Stearyl Sulfaat. Het is een oppervlakteactieve stof die helpt om water te laten mengen met olie.

Sodium Benzoate: is het natriumzout van benzoëzuur Natrium Benzoaat en wordt gebruikt als conserveermiddel om schimmel- en bacteriegroei tegen te gaan.

Xanthan Gum: is een microbiologische meervoudige suiker dat ontstaat uit een natuurlijk fermentatieproces. Wordt gebruikt als een verdikkingsmiddel.

Potassium Sorbate: Kaliumsorbaat wordt veel gebruikt als conserveermiddel in voedingsmiddelen, dranken en producten voor persoonlijke verzorging. Het is een reukloos en smaakloos zout synthetisch geproduceerd uit sorbinezuur en kaliumhydroxide. Kaliumsorbaat verlengt de houdbaarheid van voedingsmiddelen door de groei van schimmels, gisten en schimmels te stoppen.

Glycine Soja Oil: Dit is olie van soja die rijk is aan proteïnen (eiwitten). Deze ‘dry oil’ is ook geschikt voor de vettere huidtypes. Het houdt de intercellulaire stof, ín de huid, tussen de huidcellen, op peil en zorgt er zo voor dat de huid er gehydrateerd en gezond uit ziet. Tegelijkertijd ondersteunt dit het natuurlijke vermogen van de huid om zich te herstellen

Levulinic Acid: Levulinezuur, of 4-oxopentaanzuur, wordt gemaakt uit bijproducten van de suikerindustrie. Het helpt om microbiële ophoping in uw cosmetica te voorkomen.

Lecithin: Lecithine is te vinden in alle levende organismen en is een overheersend bestanddeel van zenuwweefsel. Het kan worden verkregen uit soja, maïs en eidooiers. Lecithine en gehydrogeneerde lecithine verbeteren het uiterlijk van een droge of beschadigde huid door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen. Deze ingrediënten helpen ook om emulsies te vormen door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verminderen.

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder: zijn ingrediënten gemaakt van de plant Aloë barbadensis , die ook vaak Aloë vera wordt genoemd . Van aloë afgeleide ingrediënten verbeteren het uiterlijk van een droge of beschadigde huid door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen.

Rosmarinus Officinalis Leaf Oil: Rozemarijnolie wordt gewonnen uit de bloeiende toppen en bladeren van de Rosmarinus officinalis-plant. Natuurlijke kleurstoffen, plantensappen voor kalmerende en bescherming tegen insectenplagen, en geurige oliën voor het verlenen van geur waren allemaal bekend en werden in de oudheid gebruikt. Het gebruik van planten als een bron van cosmetische ingrediënten was de enige manier om producten te produceren voor het reinigen, hydrateren, bedekken en zelfs het behandelen van kleine huidaandoeningen voordat onze kennis van de wetenschap het mogelijk maakte nieuwe materialen te creëren om te verbeteren wat de natuur biedt.

Sodium Levulinate: wordt meestal gemaakt uit venkel en mais. Natrium Levulinezuur is een natuurlijk conserveermiddel en gaat bacteriegroei tegen.

Ascorbyl Palmitate: Vitamine C zuur palmitaat wordt gewonnen uit plantenolie en herstelt de natuurlijke lipidelaag (vetlaagje/beschermlaagje)

D-Limonene: een geurstof die veel in planten voorkomt, Zo heeft bijvoorbeeld D-limoneen een sinaasappelgeur, meer weten over Terpenen lees [hier] onze blog.

Beta-Carotene: Beta-caroteen is een voorloper van vitamine A. Het is het pigment dat verantwoordelijk is voor de oranje kleur van wortelen en wordt aangetroffen in veel andere groenten en fruit. Beta-caroteen geeft een oranje kleur aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Het verbetert ook het uiterlijk van een droge of beschadigde huid door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen.

Daucus Carota Sativa Root Extract: Wortel extract

Tocopherol: is Vitamine E en maken we niet zelf aan, maar moeten we binnenkrijgen via onze voeding. Het zit onder andere in verse groenten, plantaardige oliën, granen en noten. Het is voor uw gehele lichaam een belangrijke vitamine, en voor uw huid zelfs essentieel. Van nature is vitamine E de meest voorkomende vitamine in de huid, met name de laag met dode huidcellen. De vitamine komt via ons lichaam in het talg terecht, en zo in de bovenste huidlaag. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine E.

Lactic Acid: Melkzuur Het komt in de hydrolipidenfilm van de huid voor en is daar naast andere huideigen substanties voor de stabilisering van de zuurbeschermingsmantel verantwoordelijk. Het hydrateert en stuurt het verhoorningsproces van de epidermis. Omdat melkzuur pH regulerend werkt, kan het ook de groei van huidvreemde micro-organismen remmen. Melkzuur is in het algemeen een excellent ingrediënt om de huid te hydrateren en het vocht vast te houden.

Curcumin: Kurkuma wordt in India al eeuwen geleden gebruikt voor de behandeling van wondjes, mede vanwege de ontstekingsremmende werking van de stof curcumine in deze wortel. Het wordt zelf wel eens het meest krachtige genezend kruid genoemd. In Amerika bestaat een patent op een behandelingsmiddel voor wondjes op basis van dit ingrediënt. Kurkuma is vanwege haar ontstekingremmende en wondhelende eigenschappen een interessante toevoeging aan cosmetica voor de huid. Het helpt om de beschadigde huid beter te laten herstellen en verminderd roodheid. Ook zou de stof curcumine een positieve werking hebben voor huidaandoeningen.

Linalool: is een terpeen dat voorkomt in hennep, lavendel, rozemarijn, koriander. Meer weten over de geur en smaakstoffen uit hennep? Bekijk [hier] onze blog.