voor 12:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden gratis zending vanaf €75 in NL
HOND MET ARTROSE? ONTDEK HENNEPOLIE

HOND MET ARTROSE? ONTDEK HENNEPOLIE

Heeft uw hond moeite met lopen en worstelt hij met regelmatige lichamelijke activiteiten? Of sterker nog heeft hij de neiging om lichamelijke activiteiten te vermijden door tekenen van pijn? Dan heeft uw hond gewrichtsproblemen en een grote kans op artrose als uw hond al op leeftijd is. Steeds meer hondeneigenaren ontdekken de voordelen van hennepolie in combinatie met hennepsnacks bij gewrichtsproblemen, artritis en artrose.

Artrose of artritis bij honden?

Artritis is een auto-immuunziekte met klachten als pijnlijke en stijve gewrichten. Daardoor wordt artritis regelmatig verward met artrose, maar dezelfde ziekte is het zeker niet. Artritis wordt niet veroorzaakt door slijtage, maar door ontstekingen in de gewrichten. Er ontstaat er een verdikking van de beschermlaag rond het gewricht waardoor het minder elastisch en mobiel wordt. Ook de bloedvaten rond het gewricht zwellen op en kunnen ontstoken raken. Voor uw hond is dit pijnlijk waardoor lopen en bewegen ongemakkelijk kan worden. Deze ontsteking kan leiden tot slijtage en dus tot artrose.

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten is beschadigd. Bij honden met artrose kan zowel de knieën als de heupen of de wervelkolom aantasten. Wanneer het kraakbeen slijt, bijvoorbeeld door ouderdom en of overgewicht, herstelt het moeilijk. Dit zorgt ervoor dat de botten, die bij het gewricht samenkomen, met elkaar in contact komen. Pijnklachten, zwelling en stijfheid zijn de kenmerkende klachten bij artrose. In het begin van de ziekte zal u merken dat uw hond minder lichamelijk actief is. Hij zal steeds minder geneigd zijn om te spelen en rond te rennen. Ook kan het zijn dat uw hond activiteiten vermijd omdat sommige bewegingen te pijnlijk zijn om uit te voeren. Heeft u het vermoeden dat uw hond gewrichtsproblemen heeft? Aarzel dan niet om uw dierenarts te raadplegen.

HENNEPOLIE OLIE VOOR HONDEN

Veel hondeneigenaren hebben onterechte beeld dat artrose & artritis niet te behandelen is. Hoewel de aandoening niet volledig te genezen is, zijn er wel verschillende medicijnen en voedingssupplementen om het leven van uw hond een stuk comfortabeler te maken. Niemand is fan om z’n hond iedere dag medicatie te geven omdat er soms vervelende bijwerkingen optreden. Gelukkig ontdekken steeds meer hondeneigenaren alternatieve toevoegingen. Zo heeft CannaBioDay speciale hennepolie voor honden ontwikkeld.

HENNEPOLIE BEVAT VAN NATURE CBD.

Hoe fijn is het om te weten dat uw honden ook baat kunnen hebben bij het gebruik van hennepolie. Hennepolie bevat van nature de niet psycho-actieve stof Cannabidiol ofwel CBD. Net als wij mensen voelen honden ook vreugde, pijn, angst, stress en liefde maar beschikken ze ook over het endocannabinoidensysteem. De afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar het endocannabinoidensysteem. Het lichaam maakt zelf stoffen aan die erg lijken op cannabinoïden uit hennepplant namelijk endocannabinoïden. De CBD uit de hennep is in staat te binden aan receptoren die deel uitmaken van het lichaamseigen endocannabinoïdensysteem. Deze receptoren fungeren als signaalgevers hierdoor regelen ze alle belangrijke processen in het lichaam. Mede hierdoor is hennepolie breed inzetbaar en geven steeds meer hondeneigenaren hennepolie aan hun hond voor ongerustheid, slapeloosheid, gebrek aan eetlust, chronische pijn, ontstekingen en huid of vachtproblemen.

IS HENNEPOLIE VEILIG VOOR UW HOND?

Ja hennepolieolie is veilig voor uw hond! Gezien de associatie met cannabis, overwegen veel eigenaren niet om hennepolie aan hun hond te geven. En dat is jammer want hennepolie wordt gewonnen uit natuurlijke vezelhennep, en is niet-psychoactief. (uw hond word NIET Stoned of high) Alle hennepolie van CannaBioDay wordt uitvoerig in het laboratorium getest om de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor hebben de flesjes een batchcode waardoor u zelf het lab rapport kunt inzien.

HOE GEEFT U HENNEPOLIE AAN UW HOND.

De hennepolie van CannaBioDay is ontzettend eenvoudig te doseren, dankzij de luchtdichte fles blijft de kwaliteit constant. Spray de juiste dosering over het voer of een lekkere snack. Iedere hond is anders, toch heeft CannaBioDay voor u een leidraad samengesteld met de aanbevolen inname.

Hennepolie geschikt voor kleine honden tot 10 kilo. Iedere fles bevat 200mg hennepolie. Ons advies is om 1 spray per 2,5 kg lichaamsgewicht per dag te geven.

Hennepolie geschikt voor medium honden vanaf 10 kilo tot 30 kilo. Iedere fles bevat 500mg hennepolie. Ons advies is om 1 spray per 7,5 kg lichaamsgewicht per dag te geven.

Hennepolie geschikt voor grote honden van 30 kilo tot 65 kilo. Iedere fles bevat 1200mg hennepolie. Ons advies is 1 spray per 15 kg lichaamsgewicht per dag te geven.

 

SUPERFOODS IN COMBINATIE MET HENNEPOLIE

True Hemp heeft verschillende hennep snacks speciaal voor honden ontwikkeld. Deze snacks bevat gemalen hennepbladeren en zaden die rijk zijn aan Omega-6 (linolzuur) en Omega-3 (alfalinoleenzuur). Dit zijn essentiële vetzuren, deze vetzuren dienen door de voeding te worden opgenomen. Ze spelen een belangrijke rol bij het functioneren van het hart en vaatsysteem, de hersenen, de hormoonhuishouding en het afweersysteem. Hennep is ook rijk aan een andere vorm van Omega-6, namelijk gamma linolzuur (GLA). Bij een goed dieet kan uw huisdier zelf deze stof aanmaken, maar bij sommige dieren gebeurt dat helaas niet. Een tekort aan GLA uit zich in een verminderde afweer. Hennep is rijk aan eiwitten uit plantaardige bron, deze zijn goed verteerbeer. Eiwitten zijn nodig voor de spieropbouw en het uithoudingsvermogen. Naast alle gezonde vetzuren bevat hennep ook een hoeveelheid antioxidanten en enzymen waaronder lecithine. Lecithine speelt een rol bij een gezonde leverfunctie.

Heup & gewricht snacks in combinatie met hennepolie

Speciaal voor honden met gewrichtsproblemen heeft True Hemp een formule ontwikkeld om de heup & gewrichten te ondersteunen. Deze formule bevat kurkuma, een krachtige natuurlijke antioxidant die het lichaam van honden beschermt. Deze wortel heeft effecten die vergelijkbaar zijn met die van NSAID’s, die de productie en katabole werking van ontstekingsremmende stoffen, die een rol spelen bij de progressie van artrose te onderdrukken. Ook bevatten de heup en gewricht snacks groene mosselen uit Nieuw-Zeeland. Volgens verschillende onderzoeken helpt de groene mossel het lichaam ontstekingen te bestrijden en artrose te verminderen. Deze plant is rijk aan voedingsstoffen en verbetert de stabiliteit van het immuunsysteem. Veel hondeneigenaren geven de hennepolie van Cannabioday in combinatie met de snacks omdat het elkaars werking versterkt. Ook is het erg gemakkelijk om een spray over een snack te doen en zo aan uw hond te geven.

Disclaimer: Hennepolie van CannaBioDay is een voedingssupplement en is aanvullend diervoeder voor honden. Hennepolie heeft geen bijwerkingen, het kan mogelijk een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Als uw hond medicijnen gebruikt is het raadzaam eerst te overleggen met uw dierenarts. Ook als uw hond ernstige klachten heeft, neem dan altijd eerst contact op met uw dierenarts om te laten onderzoeken of medische behandelingen noodzakelijk zijn. Onze informatie vervangt nooit het advies van uw dierenarts. *Tijdens dracht en lactatieperiode niet gebruiken*