voor 12:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden gratis zending vanaf €75 in NL

Hennep een eeuwenoud duurzaam gewas.

Hennep is het snelst groeiende gewas ter wereld. De reden dat mensen hennep verbouwen, is dat deze plant vele uitstekende eigenschappen heeft en zowel vanuit voedings- als milieuoogpunt een goede reputatie heeft. Hennep kent vele toepassingen: hennep wordt gebruikt in voedingssupplementen, voor dierenvoer, hennepvezels (die zeer sterk zijn) worden gebruikt bij het maken van autocarrosserieën en in de bouw. Hennepzaadolie wordt geperst uit de hennepzaden. Hennep wordt gebruikt in de papier- en textielindustrie, in vuurwerk en op nog vele andere gebieden.

Hennep is een gemakkelijk te verbouwen.

Nadat het is geplant, duurt het slechts 3 á 4 maanden voordat de plant volgroeid is en geoogst kan worden. In sommige gebieden kan het gewas daarom meerdere keren per jaar geoogst worden. De plant is tevens in staat om op allerlei verschillende bodems te groeien omdat de wortels erg diep gaan en makkelijk bij water kunnen komen. Deze eigenschappen maken dat hennep erg makkelijk te verbouwen is.

Duurzaamheid

Naast dat de hennepplant een makkelijk te telen gewas is, heeft deze plant nog meer voordelen met betrekking tot duurzaamheid:

• Het gewas put de grond lang niet zo erg uit als andere gewassen en heeft dan ook weinig tot geen kunstmest nodig. Minder gebruik van kunstmest is een groot voordeel, het vermindert de vervuiling van de bodem en waterwegen.
• De plant heeft weinig last van insecten, dus zijn er geen pesticiden nodig. Dit is goed nieuws want pesticiden zijn, wanneer ze te veel gebruikt worden, toch erg schadelijk voor het milieu.
• De plant voorkomt uit zichzelf de groei van onkruid. Om deze reden hoeven hennepgewassen niet beschermd te worden tegen onkruid, wat een grote hoeveelheid onkruid-bestrijders bespaart.
• Het gewas heeft weinig water nodig om te groeien de wortels van hennep gaan namelijk heel diep. Meestal wordt er om planten water te geven een irrigatiesysteem aangelegd, wat intensief werk is. Dit is meestal niet nodig voor het telen van hennep.
• De plant kan gebruikt worden als een ‘schoonmaak gewas’ om afvalwater te zuiveren. Het brengt vitale voedingsstoffen in de aarde terug en verwijdert chemicaliën. Op deze manier word de aarde op een natuurlijke wijze herstelt.

Kortom we gaan een toekomst tegemoet waarin hennep steeds belangrijker word. Hoe meer gebruik wordt gemaakt van hennep, hoe beter voor het milieu.