HAVERMOUT IN CRÈME HEEFT BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN

Havermout in crème heeft bijzondere eigenschappen

De crèmes van Cibdol zijn speciaal ontwikkeld voor huidaandoeningen, ze zitten bomvol CBD maar bevatten ook andere ingrediënten zoals colloïdale havermout. Het is geen toeval dat colloïdale havermout (de poeder na het vermalen en verwerken van de hele haverkorrels.) als toevoeging in de crème zit. Haver heeft namelijk bijzondere eigenschappen.

Havermout wordt al eeuwenlang gebruikt als verzachtend middel.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar Colloïdale havermout en sinds 2003 is het huidbeschermingsmiddel gereguleerd door de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration). Havermout geeft de geïrriteerde en jeukende huid verlichting. Tegenwoordig is colloïdale havermout verkrijgbaar in verschillende doseringsvormen, van poeders voor in bad tot shampoos, scheergel en vocht inbrengende crèmes. Havermout is bijzonder rijk aan eiwitten, koolhydraten, lipiden, vitamine E en een schat aan antioxidanten.

Hydraterend, verzacht en beschermt de huid.

Wanneer colloïdale havermout aan een olie wordt toegevoegd word het makkelijk door de huid opgenomen. Hierdoor ontstaat er een beschermende laag, dit helpt de opperhuid te beschermen terwijl deze heelt en waterverlies voorkomt. Dit effect is te danken aan het polysaccharide- en lipidengehalte van de haver dat vocht vasthoudt in de buitenste laag van de huid. Daarnaast kunnen de eiwitten de PH-waarde van de huid op peil houden. De vetten uit havermout versterken de huid. En de vezels in havermout, met name beta-glucan, helpen de huid vocht aan te trekken en ook vast te houden. Havermout heeft dus zowel cosmetische als dermatologische voordelen.

Verzacht symptomen van eczeem, psoriasis en acne.

Cibdol heeft 3 medische crèmes (klasse 1) ontwikkeld voor huidaandoeningen die een uitstekende plantaardige formule bevatten met colloïde haver en CBD.

Zemadol – Kalmeert de geïrriteerde huid bij eczeem.

Eczeem – of atopische dermatitis – is een huidaandoening die zich vaak uitdrukt als een droge, gevoelige en vooral jeukende huid. Colloïdale havermout is een uitstekend om de huidbarrière te herstellen en vocht vast te houden. Wat een droge/eczeem huid vaak niet goed zelf meer kan doen.

 

Soridol – Hydrateert een droge en jeukende huid bij psoriasis.

Psoriasis een huidaandoening gekenmerkt door rode, schilferige huidvlakken is vaak erg droog. Colloïdale havermout houd de huid gehydrateerd. Ook beschermt en voedt het de huid met essentiële vitaminen en antioxidanten. Dit verbetert de structurele- en afweersystemen van de huid.

 

Aczedol – Beschermt de kwetsbare huid die aangetast is door acne.

Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen kenmerkend zijn. Colloïdale havermout herstelt de normale PH van de huid, absorbeert overtollige oliën en vermindert de roodheid. Meer weten over de huidaandoening acne? Kijk dan [hier]